BURDUR / BUCAK - Susuz Ortaokulu

SUSUZ İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

1945 yılından 2002 yılına kadar, okul bahçesinin değişik yerlerinde 4 ayrı binada eğitim öğretime devam eden okulumuz, 2002 yılından itibaren tamamen köylülerin katkısı ile yapılan zemin + 1 katlı 8 sınıflı yeni binası ile 5 sınıflı eski binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 1996 yılına kadar “SUSUZ İLKOKULU” olan okulumuzun ismi bu tarihten itibaren “SUSUZ İLKÖĞRETİM OKULU” olarak değişmiştir. Adı her ne kadar İlköğretim okulu olsa da derslik yetersizliğinden dolayı 1996 yılından 1998 yılına kadar 5. sınıftan mezun olan öğrenciler 6.sınıftan itibaren değişik ilköğretim okullarında öğrenimlerini tamamlamışlardır. 1998 yılından itibaren taşımalı ilköğretim sistemine geçilmesiyle birlikte, 5. sınıfı bitiren öğrenciler köye en yakın 8 sınıflı ilköğretim okulu olan Karapınar ilköğretim okuluna taşınmıştır. Öğrencilerimiz 2002 yılından itibaren ise 8 sınıflı yeni binamızda son sınıfa kadar aynı okulda öğrenim görmektedirler. Okulumuzun 8 sınıflı ilköğretim olarak geçmişi 8 yıllık bir süreyi kapsamaktadır.
       2004-2005 Öğretim yılından itibaren  OKS ve SBS sıralamasında  İlçe bazında 5. Sıradan aşağıya düşmemiştir. 1 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, 5 öğrencimiz Anadolu Lisesi, ve 3 öğrencimiz Anadolu Meslek Lisesi’ni kazanmıştır. 2005-2006 Öğretim yılında ise 2 öğrencimiz Anadolu Lisesini, yine 3 öğrencimizde Anadolu Meslek Lisesini  kazanmıştır. 2006-2007 Öğretim yılında 2 öğrencimiz Anadolu lisesini 6 öğrencimiz Anadolu meslek lisesini, 1 öğrencimiz Sağlık Meslek lisesini, 3 öğrencimiz Endüstri Meslek lisesini kazanmıştır. 2007-2008 Öğretim yılında Susuz İlköğretim Okulunun tarihinde ilk kez 1 öğrenci Fen Lisesini kazanmıştır. 2 öğrenci Anadolu lisesini, 5 öğrenci Anadolu Meslek Lisesini, 1 öğrenci Sağlık Meslek Lisesini kazanmıştır. 2008-2009 Öğretim yılında ise; 2 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesini, 2 öğrencimiz Anadolu Lisesini, 3 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesini, 3 Öğrencimiz Anadolu meslek Lisesini, 1 öğrencimiz askeri lise yazılı sınavını kazanmıştır. Bu süre zarfında 8 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmış olup bur almaya devam etmektedirler. Okulumuzda sportif ve sosyal faaliyetlere büyük önem verilir. Güreş takımımız 5 yıldır faaliyette olup 3 birincilik, 4 ikincilik, 1 üçüncülük kupası, sayısız altın,gümüş ve bronz madalya almıştır. Güreş takımımız yarışmalarda madalya bazında 1. Olmasına rağmen öğrenci azlığından dolayı ikinci olmaktadır. Okuumuz 5 yıl içerisinde güreş okullarına 5 öğrenci göndermiştir. 2009-2010 Öğretim yılında ilk kez katıldığı HENTBOL dalında İl 3. sü olmuştur. Okulumuzda şu ana kadar çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren bir çok öğrenci yetişmiştir.
         Okulumuzda derslik sistemi uygulaması yapılmakta olup, bir fen sınıfı, 20+1 Bilgi Teknoloji sınıfı, bir kütüphane öğrencilerimizin istifadesindedir. Bütün sınıflarımızda bilgisayar mevcut olup 6 sınıfımızda projeksiyon bulunmaktadır. Tüm sınıflarımıza wireless internet bağlantısı sağlanmıştır. Okulumuzda kendi imkanlarımızla yaptığımız açık hava sahnesi mevcuttur.  Geniş bir bahçeye sahip olan okulumuzda bir basketbol sahası mevcut olup öğrencilerimizin kullanımındadır. Okul bahçesinin bir kısmı (Okul Binasının önü) beton geri kalan kısımlar çakılla kaplıdır. Ayrıca okul bahçemizde çok sayıda değişik türde ağaç mevcuttur. Okulumuzda Halen; Bir müstakil Müdür, bir müdür yardımcısı, (kadrolu) 5 branş, 5 sınıf, 1 Ana sınıfı öğretmeni, (Sözleşmeli) 2 branş,  görev yapmaktadır. Okulumuz; Ana sınıfında: 18, 1. sınıfta: 21, 2. Sınıfta: 22, 3. Sınıfta:18, 4. sınıfta: 17, 5.Sınıfta: 15, 6. Sınıfta: 28, 7. Sınıfta: 14, 8. Sınıfta:23;  öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuz 2005 yılından itibaren bir Web sitesine sahiptir

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 03.05.2024 11:55 - Görüntülenme: 1548